Over ons

Bouwbedrijf Quant is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, verbouw, renovatie, restauratie en onderhoud. Wij zijn actief in de wijde omtrek van Zierikzee. Ons bedrijf beschikt over jarenlange ervaring die van vader op zoon is overgedragen. Quant staat voor kwaliteit, duurzaamheid en goede communicatie.

Dick Quant is momenteel de trotse eigenaar van het bouwbedrijf dat in 1919 door zijn grootvader Dingeman Quant is opgericht. Sindsdien is het bedrijf van vader op zoon overgegaan. Lennert is de vierde generatie die (samen met zijn jongere broer Tom) het stokje van zijn vader in de toekomst over hoopt te nemen.

Het gaat erom dat de klant tevreden is over het werk dat wij leveren en de sfeer waarin dit gebeurt.

Dick: “Toen ik mijn eerste stappen in het bedrijf zette, waren mijn oom en vader degenen die de scepter zwaaiden bij Bouwbedrijf Quant. Hun kennisoverdracht, scholing en inmiddels een berg eigen ervaring, hebben mij gevormd tot de aannemer die ik nu ben.”

“Ik hou van mijn werk, het is zeer divers en ik voel me heel betrokken bij de mensen die hier werken. Hun werk is tenslotte het visitekaartje van het bedrijf. Mijn prioriteit ligt bij goed overleg met de werknemers én met de klant. Het gaat erom dat de klant tevreden is over het werk dat wij leveren en de sfeer waarin dit gebeurt.”

Lennert: “Toen ik begon aan een opleiding in de bouw voelde ik me helemaal op mijn plek. Het paste bij me. Ik heb alle benodigde diploma’s gehaald. Om het vak goed onder de knie te krijgen, heb ik een aantal jaren bij een andere aannemer gewerkt als timmerman. Inmiddels, heel wat ervaring rijker, ben ik verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding. 

“Net als mijn voorgangers vind ik communicatie heel belangrijk. Mijn taak is: goed overleg met de opdrachtgever en het personeel, zodat het werk efficiënt uitgevoerd kan worden".

Renovatie
Een oud huis kopen en omtoveren tot je eigen droomplek, dat kan een flinke uitdaging zijn. Wanneer wij ingeschakeld worden voor een renovatieproject, steken we het huis als het ware in een nieuw jasje. Vaak is een woning zodanig gedateerd dat veel onderdelen vervangen of vernieuwd moeten worden. Slopen is meestal niet zo moeilijk, maar dan…

Graag denken we met je mee hoe jouw woning nieuw leven ingeblazen kan worden. Wat voor materialen wil je gebruiken? Welke stijl krijgt het huis? Hoe kunnen we duurzame oplossingen toepassen? Wij vinden kwaliteit en vakmanschap ook in deze projecten heel belangrijk. Want het huis moet er weer vele decennia tegenaan kunnen. Zodat je er jarenlang plezier van hebt.  

Restauratie
Het onderwerp restauratie, dat is toch wel een vak apart. Het is ons specialisme en hier staat Bouwbedrijf Quant als familiebedrijf al jarenlang om bekend. Van oudsher zijn er veel monumentale panden in Zierikzee en omstreken. Na schade door de oorlog en de watersnoodramp moest er veel gerestaureerd worden. En zodoende groeide ons specialisme hierin.

Restaureren betekent dat je een pand in de originele staat terugbrengt. Het is ambachtelijk werk waar veel kennis van het vakmanschap bij komt kijken. Niet alles mag in zo’n pand, vaak heb je te maken met regels omtrent monumenten. Wij weten precies wat wel en niet mag en kunnen je daarin uitstekend adviseren.

Verbouw
Er zijn talloze mogelijkheden om een woning te verbouwen. Het uitbouwen door middel van een serre, een aangepaste badkamer, een dakkapel of een carport. Of een metamorfose van grote boerenschuur naar knus woonhuis bijvoorbeeld. Een verbouwing kan je huis een flinke boost geven. Een verbouwing hoeft niet altijd groot en ingrijpend te zijn. Het simpel plaatsen van een Velux dakraam kan al verlichting geven.

Soms is het lastig in te schatten of je plannen in een bestaande situatie passen. Wij kunnen je ideeën aandragen en bouwplannen opstellen. Ook helpen we bij de eventueel benodigde vergunningen. Wanneer het zover is, zorgen we dat de verbouwing vlot en netjes verloopt. Zodat je snel kunt genieten van de nieuwe situatie. 

Nieuwbouw
Jouw huis helemaal naar eigen wensen en behoeften laten bouwen. Bij het bouwen van jouw nieuwe woning kun je een architect in de arm nemen en door ons de uitvoering laten doen. Maar je kunt ook direct bij ons terecht en vervolgens regisseren wij het project van tekening tot oplevering. Voordeel is dat de communicatielijnen dan heel kort zijn.

Het allerbelangrijkste vinden wij namelijk een goed overleg. Zeker bij het bouwen van een geheel nieuwe woning moeten er veel keuzes gemaakt worden. Daar heb je soms tijd voor nodig en dat begrijpen we. Nooit zullen we daarom zaken overhaasten. Door onze jarenlange ervaring en specialistische kennis kunnen we je wel helpen bij die keuzes, zodat je nieuwe huis straks snel een thuis wordt.

Wilt u ook gaan (ver) bouwen?

Neem contact met ons op