Restauratie

Een oude boerderij uit 1871 nieuw leven in blazen. Dat is geen sinecure. Michel en Marije zagen het samen met Bouwbedrijf Quant toch zitten.

We wilden de ouderwetse schuiframen zoals mijn opa die had

Quant werkt netjes en zorgt dat alles opgeruimd wordt.

Voor Michel en Marije was het van belang dat het huis hersteld zou worden zoals het gebouwd is in 1871, maar wel voorzien van de moderne gemakken en voorzieningen.

Michel: “De echte uitdaging voor ons was om authentiek en modern te combineren. Dan ben je bij Bouwbedrijf Quant aan het goede adres. Samen zijn we door het hele huis heen gelopen en vervolgens heeft Quant de bouw grotendeels begeleid: funderingen, heiwerk, alle berekeningen en ze hebben de trap gemaakt.”

Het huis was verzakt en het dak aan twee kanten doorgeknikt. Om dat op de juiste manier te herstellen, werd iemand van de oude garde ingeschakeld. “We wilden ook de ouderwetse schuiframen maken zoals mijn opa die had. Alle oude details zijn eraf gehaald en opgeslagen, zodat deze er weer terug in kunnen. De meeste bouwbedrijven zeggen dan ‘dat is van vroeger, dat wordt niet meer zo gemaakt’, bij Quant kunnen ze daar juist nog mee uit de voeten.”

“Het contact verliep met alle werklieden even gemakkelijk. De klik is belangrijk. Je moet het kunnen zeggen als je iets niet of juist wel wilt. De mannen van Quant werken netjes en ze ruimen alles op. Bovendien heb ik soms met verwondering staan kijken naar het oude vakmanschap dat ze beheersen. Geweldig!”

Voor zowel de werkvoorbereiding als de uitvoerende krachten van Bouwbedrijf Quant was dit een heel uitdagende klus. Paco: “Dit was een ingrijpende restauratie, dus ging ik er ook nog kijken voordat ik met de calculatie aan de slag ging. Omdat je vanaf de grond begint, zijn er veel verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wat er nog was, dat was allemaal scheef. Door de tijd heen de voortgang zien, vond ik het mooist. Je maakt een tekening met details en ziet het vervolgens beetje bij beetje werkelijkheid worden.”  

Wilt u ook gaan (ver) bouwen?

Neem contact met ons op