Verbouw

Het was vooral de enorme hoeveelheid grond waar Johan en Martine voor vielen toen ze dit huis kochten. Het oude huisje was niet groot, maar is nu met een aanbouw en de authentieke details perfect voor hen.

Quant denkt mee én vooruit

We zochten een bedrijf dat goed is in restauratie.

“We hadden zelf een tekening gemaakt, de architect paste die her en der nog aan en toen was het wat ons betreft goed,” zegt Martine. “Quant dacht van tevoren heel goed mee. Steeds stond de vraag centraal: ‘Welke concessies wil je wel en niet doen? Wat is acceptabel? Er was ook nooit de druk om direct te beslissen, maar altijd tijd er even over na te denken. Dat vonden wij heel prettig.”

Om meer ruimte en licht in huis te brengen werd aan de achterkant een grote aanbouw met veel ramen gerealiseerd. “Nu kijk je uit over de tuin, zo geniet je er optimaal van.” Het dak en de spanten waren nog goed. De dakpannen en de panlatten zijn er wel af geweest.

Martine: “En een goede isolatie ontbrak. Toen die aangebracht was, werd het direct een stuk behaaglijker. Aan het dak zijn ook nieuwe dakgoten en boeiboorden gemaakt. Daar zie je het echte vakmanschap in terug.”

“Je moet wel zin hebben in zo’n project als dit. Het was erg fijn dat Wim en Marcel hier aldoor waren als vast aanspreekpunt voor overleg. Tijdens zo’n grote klus is het geven en nemen, je hebt een lange tijd werkmannen over de vloer. Het is heel belangrijk dat er dan een klik is.”

Wim: “De uitdaging van dit project was dat de bewoners tijdens het verbouwen in huis woonden. We werkten daarom in volgorde van dak naar dakkapel, via slaapkamer en badkamer naar de woonkamer. Door het gebruik van aardig wat stalen balken konden we een muur in de woonkamer weghalen en daardoor de ruimte vergroten. Het staalwerk is mooi weggewerkt in het plafond. De aansluiting van nieuw op oud is goed geslaagd.”

Wil je ook gaan (ver) bouwen?

Neem contact met ons op