Renovatie

Het huis van Ben en Carlien is gebouwd in 1950, renovatie en een aanbouw waren hard nodig. Het dak is vervangen en de indeling volledig omgegooid. De dakkapellen zijn vernieuwd en de slaapkamers een flink stuk groter gemaakt.

Dit was ons zelf nooit zo goed gelukt

Het contact met Quant was heel fijn

Carlien: “Het was echt een kippenkotje. Vooral boven zijn we er enorm op vooruit gegaan. De slaapkamers waren veredelde kledingkasten, nu zijn het vier volwaardige slaapkamers. Verder is de keuken helemaal vernieuwd.”

Omdat het huis veel te lijden heeft van het zout na de watersnoodramp, moesten ook alle gipsplaten binnen vervangen worden. Dat ziet er nu weer keurig uit. “Waar ik vooral blij mee ben? De ruimte! En dat het tochtvrij en lekvrij is. Dat is een verademing.”

De samenwerking met Bouwbedrijf Quant voelde goed voor Ben en Carlien. “We hadden een idee over de verbouwing met onder andere een slaapkamer beneden. Maar ze belden ons op: of ze langs mochten komen, want de tekenaar had een nog beter idee.” Die kans pakte het stel met beide handen aan.

“We hebben nu zowel beneden als boven de ruimte volledig benut. Dat was met ons eigen plan niet gelukt. Tijdens de verbouwing was er steeds overleg. Kan het beter zus of zo? Het zijn echte vakmannen, ze vullen elkaar mooi aan. En het was gezellig hen over de vloer te hebben. Het voelde goed.”

Jelmer: “Voor dit project moest er veel gesloopt worden. Het is altijd spannend wat er dan tevoorschijn komt. Gelukkig kwamen we geen grote verrassingen tegen. De aansluiting maken van de aanbouw op het dak was een mooi onderdeel van het werk. Je kunt dat niet vooraf uitwerken, maar het pas op dat moment bepalen hoe het past. De grootste voldoening voor ons is om een project als dit duurzaam en constructief te kunnen doen. Al die kleine details die bijdragen aan het geheel zorgen dat het huis langer meegaat, dat is het mooist.”

Wil je ook gaan (ver) bouwen?

Neem contact met ons op